Nazorg instructies

Nabehandeling van permanente make-up (PMU)

 

De genezingstijd bedraagt ongeveer 2 weken.

 

Gezondheid en conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk.

 

De eerste 24-uur (liefst 48 uur) mag er geen water op het behandelde gebied komen.

Probeer het behandelde gebied zo droog mogelijk te houden. Smeer geen zalf, purol, vaseline, milk en/of lotion op het behandelde gebied.

 

Gebruik alleen wat uw PMU-Specialiste heeft geadviseerd. En altijd een nieuwe ongeopende verpakking dit i.v.m. hygiëne. Druppel geen wonddesinfectie-middel (sterilon/betadine) op het behandelde gebied.

 

Gebruik geen cosmetica op het behandelde gebied tijdens het genezingsproces.

 

Vermijd contact met zwemwater (chloor), sauna, stoombad. Totdat het behandelde gebied is genezen mag u niet zonnebaden of zonnebanken i.v.m. te snelle uitdroging (ook niet met zonnebrandmiddel)

 

Nooit met de handen aan het behandelde gebied komen dus niet aan schilfertjes trekken, wacht rustig af tot de schilfertjes eraf vallen.

 

Neem bij extreme roodheid, pus, kleurverandering, bloedig, en/of pijn aan de wond meteen contact op met uw PMU-specialist of huisarts. Wenkbrauwen: De wenkbrauwen mag u niet bijtekenen totdat de schilfertjes eraf gevallen zijn.

 

De eerste 24-uur mag u geen water op de wenkbrauwen laten komen.

 

Wees dus ook voorzichtig met milk en lotion.

 

Wanneer u een crème aanbrengt op de wenkbrauwen gebruik dan een wattenstaafje dit i.v.m. hygiëne. Kom niet aan de schilfertjes en laten het behandelde gebied zoveel mogelijk met rust.